Sead Turčalo, Ana Kotur – Erkić, Izudin i Dino Bajrović u Novom danu

Vijesti 23. jul 201913:34 > 13:35
N1

Prof. dr. Sead Turčalo od 1. oktobra preuzima mandat dekana Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Za Novi dan govori o fakultetu, zakonu o visokoškolskom obrazovanju, političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH, euroatlantskom putu BiH i odlasku mladih.

“Trpi Bošnjače dok ti obećavaju bolju budućnost u kojoj ćeš i dalje biti prijavljen na minimalac, ali ćeš imati zdravstveno osiguranje kad ti to strpljenje dođe na naplatu. Trpi dok se voziš u trulom tramvaju. Trpi jer misliš da je bolje da te krade tvoj nego neko drugi. Trpi jer si naučen da trpiš” – ovako na bh realnost gleda kolumnista Zvonimir Nikolić s kojim ovog jutra komentarišemo aktuelnosti u zemlji.

Nastavljamo govoriti o borbi roditelja djece sa poteškoćama u razvoju. Protestima traže od države kvalitetno obrazovanje za svoju djecu. No, jeste li se ikada zapitali šta vi možete uraditi za ovu djecu? Imate li predrasude prema njima i kako ih tretirate? Ana Kotur – Erkić napisala je bonton ponašanja prema osobama sa invaliditetom i o njemu govorimo u Novom danu.

Kako su otac i sin postali radne kolege? Zašto poznati bh. glumač Izudin Bajrović nije htio da sin Dino krene njegovim stopama i koji je najvrijedniji savjet koji mu je dao kada je zakoračio u glumačku profesiju uskoro u ND. Izudin i Dino Bajrović inače zajedno igraju u filmu “Sin” koji će ove godine otvoriti 25. Sarajevo Film Festival.

U Srebrenici je otvoren „Futures Maker Space“ centar. Ovaj centar biće mjesto na kojem će srednjoškolci i studenti iz Srebrenice i okoline moći da se bave tehnologijom, da razvijaju projekte i sopstvene biznise, rečeno je na otvaranju. Edhem Čustović – osnivač Fondacije za budućnost BIH gost je ND!

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 7h.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad