Mladi DF-a: Naknadna pamet Naše stranke i jeftini populizam

Vijesti 23. jul 201920:17 > 20:19
Screen shot

Odbor za pitanja mladih Demokratske fronte oglasio se povodom apela Naše stranke predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću, a koji se tiče zahtjeva Naše stranke za prekidom diplomatskih odnosa s Republikom Hrvatskom.

Frapirani smo militantnošću prijedloga koji bi ismijao svaki brucoš na fakultetu međunarodnih odnosa. Pošto definitivno ne znate šta implicira prekid diplomatskih odnosa barem proguglajte koje države su u posljednjih par godina razmatrale prekide diplomatskih odnosa i sve će im biti puno jasnije, navodi se u saopćenju Odbora za pitanja mladih DF-a. 

Jedina pravilna reakcije Naše stranke, smatraju mladi DF-e,  do sada je bila podrška Predsjedništvu BiH u zaključcima oko nužnosti utvrđivanja granične crte između BiH i RH, tako da je mudro znati vlastite kapacitete i ne ići preko svoje mjere.

“Stoga apel vaše stranke tumačimo kao pokušaj demonstracije naknadne pameti, s obzirom da je vaša stranka sve do jučer, svaki decidan stav predsjednika Komšića o otvorenim pitanjima s Republikom Hrvatskom proglašavala za navodni kvazipatriotizam, i narušavanje odnosa sa susjedima, dok danas ni manje ni više pozivate na hitan i bezuslovan prekid diplomatskih odnosa, i to ne kako bi se problemi riješili nego kako bi ponovo nakon određenog vremena mogli tvrditi da nas je predsjednik Komšić zavadio sa susjedima, premda su jedino u NS-u i sličnim strankama bili zavađeni s realnošću”, navodi se u saopćenju.

Mladi DF poručuju Našoj stranci da ne misle da su građani Bosne i Hercegovine toliko naivni i zaboravni da su tako olako zaboravili činjenicu koja kaže da je upravo kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na zadjnim izborima, javno zastupao stav o odustajanju od borbe za prava naše države, upravo usmjeravajući oštricu svoje kritike prema predsjedniku Komšiću.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad