Sarajevska policija traga za pet osoba

Vijesti 24. jul 201909:13 > 09:41
MUP KS

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo trenutno traga za pet nestalih osoba čiji je nestanak prijavljen u proteklih desetak godina.

Kako piše na stranicama kantonalnog MUP-a, najduže traje potraga za Salkom Neretljakovićem čiji je nestanak prijavljen koncem septembra 2009. godine u Sarajevu. Kako navode iz policije on se od kuće udaljio u nepoznatom pravcu na relaciji od mjesta stanovanja do Kozje ćuprije.

Nestanak Samante Hrustić prijavljen je početkom septembra 2012. godine, da bi dvije godine poslije, policija zaprimila informaciju o nestanku Dunje Dakar. Prema izvještaju MUP-a, ona se tog dana oko 09.30 sati udaljila sa adrese stanovanja u nepoznatom pravcu.

Turski državljanin Ihsan Burak Arkač nestao je augusta 2015. godine kada se, navodno, zaputio prema Srbiji, a posljednji na policijskoj listi nestalih osoba je Vahid Kadrić. Premda je njegov nestanak policiji prijavljen još 1999. godine, na stranicama MUP-a informacija je obavljena sredinom novembra 2016. godine.

Iz MUP-a mole građane da se u slučaju korisnih saznanja jave najbližoj policijskoj stanici ili na broj telefon 122. Detaljne informacije o nestancima osoba na području Sarajeva možete pronaći na OVOM linku.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad