Niko od pripadnika OS BiH nije bio izložen napadu u rejonu Kabula

Vijesti 24. jul 201913:05 > 13:12
OS BiH

Pripadnik 10. Hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu preminuo je danas od zadobivenih teških povreda, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske (MORH).

U Afganistanu se nalaze i pripadnici Pješačke jedinice i Vojne policije Oružanih snaga (OS) BiH u okviru operacije podrške miru u ovoj zemlji.

“Redovnom linijom izvještavanja iz misije ‘Odlučna podrška’ u Afganistanu potvrđeno je da niko od pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nije bio izložen napadu koji se desio jutros (24. jula 2019. godine) u rejonu Kabula. Svi pripadnici OS BiH koji se nalaze u misiji podrške miru u IR Afganistanu su bezbjedni i nalaze se na redovnom izvršavanju zadataka”, naveli su iz Ministarstva odbrane BiH.

Ranije su na vanrednoj konferenciji za medije iz MORH-a objavili da su hrvatski vojnici napadnuti u Afganistanu te da su trojica vojnika teško ozlijeđena, a jedan je zadobio teške ozlijede glave i bori se za život.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad