Novi sastanci u Aluminiju

Vijesti 25. jul 201907:19 > 07:23
N1

Sindikalisti Aluminija najavili su mogućnost novih prosvjeda ukoliko se na današnjem najavljenom sastanku s čelnicima Hrvatske demokratske zajednice, konkretnije ne obznane načini na koji će se zbrinuti radnice i radnici, i riješiti obećanja o pregovorima s bankama u kojima su kreditno zaduženi.

Sindikat je ranije iznio zahtjeve radnika. Prije svega, oni traže zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine kao i rješavanje obveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju. Radnici su već ranije obaviješteni kako je Krizni odbor kontaktirao sve banke u kojima radnici imaju kredite tražeći da se odgode termini plaćanja rata.

Iz Hrvatske demokratske zajednice BiH je najavljeno kako će se ove sedmice održati sjednica Predsjedništva ove stranke na kojoj će se raspravljati upravo o Aluminiju. Podsjećamo, upravo pred središnjicom HDZ-a u Mostaru radnici su nakon gašenja preduzeća prosvjedovali tražeći odgovore.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad