Napad na sarajevsku policiju

Vijesti 25. jul 201911:24 > 12:11
N1

Muškarac inicijala Z.A. uhapšen je sinoć u Hadžićima nakon napada na policijskog službenika, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

Kako je saopćeno iz MUP-a, u 20,15 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj lišili su slobode lice Z.A., rođen 1958.godine u Novom Pazaru, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ”napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

Isti je u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, prilikom intervencije fizički napao policijske službenike, nanijevši jednom policijskom službeniku lakše tjelesne povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uhapšeni muškarac je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Šeste policijske uprave nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad