Gradonačelnik Skaka primio policajca koji je juče razoružao ženu na Ciglanama

Vijesti 25. jul 201913:34 > 13:39
Grad Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas Nihada Zolja, mlađeg inspektora Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koji je jučer hrabro reagirao pri korištenju vatrenog oružja i ranjavanju jedne osobe na Merhemića trgu.

Gradonačelnik je policajca Zolja, koji je stigao u pratnji svojih nadređenih, nagradio Zlatnikom Grada Sarajeva za profesionalnu i hrabru reakciju iako nije bio na dužnosti.

“Zatekao sam se u blizini i kada sam čuo pucanj, prišao sam i u skladu sa Zakonom propisanim protokolom razoružao žensku osobu i stavio je pod kontrolu. Nakon toga sam pomogao ranjenom muškarcu te pozvao kolege. Čvrsto vjerujem da je to bila moja profesionalna i građanska dužnost”, rekao je Zolj.

Gradonačelnik Skaka je istaknuo kako je riječ o vrlo plemenitom činu koji šalje važnu poruku građanima i cijelom društvu.

“Vaš čin potvrđuje da povjerenje koje građani imaju u policiju ima čvrste osnove. Hvala vam zbog toga. Sarajevska policija je zasigurno jedna od najboljih, ako ne i najbolja agencija za provođenje zakona u državi zbog čega zaslužuje svu našu podršku”, rekao je gradonačelnik Skaka.

Mlađi inspektor Zolj je sin poznatog heroja odbrane Sarajeva Sulejmana Zolja, nosioca Zlatnog ljiljana koji je poginuo 8.juna 1992. godine u borbama na Trebeviću.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad