Potpredsjednica SDP-a Lana Prlić odgovorila Lagumdžiji

Vijesti 26. jul 201912:20 > 12:27
Lana Prlić

Potpredsjednica SDP-a i zastupnica ove stranke u Parlamentu Federacije BiH Lana Prlić reagovala je na izjave koje je bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija iznio tokom jučerašnjeg gostovanja u Danu uživo na N1.

Prlić je u odgovoru Lagumdžiji navela da je “kroz svoj politički angažman, nastupe, rad pokazala više hrabrosti i ljubavi prema ovoj državi i narodu nego Vi u zadnjih 20 godina”.

“Žao mi je što slobodno vrijeme provodite razmisljajući o Prlićima, valjda je to neki kompleks iz mladosti. Kako god, bez obzira na ime i prezime, nacionalnost, vjeru, ja vjerujem samo u podjelu na dobre i loše ljude i zato sam se i učlanila u partiju na čijem ste čelu bili Vi, i za vrijeme Vašeg mandata. Smatram da su postulati SDP-a ustvari ništa više nego dobar odgoj, a vidim da su neki u trećoj starosnoj dobi zaboravili i odgoj i postulate u koje su se kleli desetljećima. Vi i gospoda na koju se pozivate ste najodgovorniji što od SDP-a niste napravili stranku koja je jaka u svim dijelovima BiH, pa i u dijelovima gdje Ivan i ja živimo”, navela je ona.

VEZANE VIJESTI

Poručila je Lagumdžiji “prvi put ikada SDP ima zastupnika u PDPFBiH iz Gruda, a to je upravo Ivan Boban, pored kojeg ću uvijek ponosno stajati i s kojim ću zajedno raditi i graditi državu za sve nas”.

“Za ovu i ostale bljuvotine koje je izrekao mi mu opraštamo, a neka moli Boga da mu i on oprosti za sve loše što je godinama radio i govorio”, navela je ona.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad