Čović: Ništa se spektakularno neće dešavati do 14. 9.

Vijesti 26. jul 201912:49 > 12:50
N1

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović govorio je danas o formiranju vlasti na državnom, entitetskom i kantonalnom nivou.

“Ništa se spektakularno neće dešavati do 14. 9. To mi je jasno. Sve preduvjete za Vijeće ministara smo odradili”, kazao je Čović na današnjoj pres-konferenciji.

Govorio je i o formiranju vlasti na nivo entiteta Federacija BiH.

“Što se tiče Federalne vlade, dali smo premijeru i zamjenici da naprave jedan program rada buduće Vlade i da stave prvu točku Izborni zakon s tim da se oni neće baviti Izbornim zakonom jer to nije njihov posao, ali je to prva točka tog paketa reformi kako bi se uspostavila Vlada FBiH. Zajedno su radili četiri godine, logično je da oni osmisle najvjerodostojniji i sadržajniji program za naredne četiri godine”, poručio je.

VEZANE VIJESTI

Kazao je da “u ovom trenutku moramo vrlo oštro reagirati u smislu da više nema pomjeranja rokova”.

“Drugi put spominjem 14. 9.. Vi novinari bi trebali znati više od mene da je tada Kongres SDA. Ništa više od toga”, naveo je.

Dodao je da se prvo mora riješiti ko je predsjednik Federacije BiH.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad