Srbija će za Drvar izdvojiti milion eura

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić proglašen je za počasnog građanina Drvara, a načelnica te opštine Dušica Runić rekla je u subotu da će predsjednik Srbije finansijski pomoći Drvar sa milion eura.

To je rekla na svečanoj sjednici Opštinskog vijeća povodom Dana opštine, navodeći da je o novoj finansijskoj pomoći informisana tokom razgovora sa generalnim sekretarom predsjednika Srbije Nikolom Selakovićem.

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković rekao je na svečanoj akademiji u Drvaru da će Aleksandar Vučić uskoro posjetiti ovu povratničku opštinu u Federaciji BiH.

Selaković, koji je u ime Vučića zahvalio za dodijeljeno priznanje, istakao je da će podrška Srbije opštini Drvar, koja je naseljena većinski srpskim stanovništvom, sada biti još veća. On je u govoru podsjetio na napore Vučića da Srbiju ekonomski ojača, što će koristiti Srbima i koji žive van njenih granica.

Vučić je dobio priznanje počasnog građanina Drvara dobio, jer je u najtežim vremenima pružio veliku podršku srpskim povratnicima u ovu opštinu, odnosno obezbjedio sredstva za infrastrukture projekte koji su realizovani prošle godine, čija ukupna vrednost prelazi 300.000 eura.

Selaković je izjavio da je će Srbija, osim opštine Drvar, finansijski pomoći i drugim opštinama u Federaciji BiH u kojima Srbi čine većinsko stanovništvo, kao i cijeloj Republici Srpskoj.

Selaković je izrazio uvjerenje da će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić do kraja godine posjetiti Drvar.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad