Meteorolozi upozoravaju na vremenske prilike u BiH danas

Vijesti 28. jul 201910:13 > 10:20
N1/Lejla Mujagić

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati nestabilno vrijeme uz padavine i grmljavinu, a meteorolozi upozoravaju da su mjestimično mogući jači udari vjetra.

”Uz grmljavinske oblake su izgledni jači udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 29°C”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Inače, jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša većinom pada na sjeveroistoku Bosne i lokalno u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 10; Ivan Sedlo i Sokolac 16; Bugojno 17; Sarajevo 19; Tuzla i Zvornik 20; Bihać, Doboj, Gradačac i Sanski Most 21; Banjaluka, Bijeljina, Brčko, Livno, Mostar, Prijedor i Široki Brijeg 22; Grude i Trebinje 25; Neum 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Nove padavine se očekuju u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 26°C, saopćeno je.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez dozvole. Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad