Vučić počasni građanin Sokoca

Vijesti 30. jul 201909:40 > 09:48
N1

Odbornici Skupštine opštine Sokolac na jučerašnjoj sjednici usvojili su prijedlog Kluba odbornika Srpske demokratske stranke, da se Povelja opštine (počasni građanin) dodijeli predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

“RS ima kvalitetnu saradnju sa institucijama Republike Srbije. Odbornici opštine Sokolac kao i svi građani Sarajevsko-romanijske regije zahvalni su na pomoći rukovodstvu Srbije, koji cijene i uvažavaju napore na poboljšanju uslova života za sve stanovnike na ovom području. Priznanje koje ćemo dodijeliti predsjedniku Vučiću a time i svojoj braći i sestrama u Srbiji, predstavlja naš mali znak pažnje i pokazatelj je da mi tu energiju i pomoć, kako materijalnu tako i moralnu i te kako prepoznajemo i poštujemo”, naveo je Bjelica.

Povodom krsne slave opštine Svetog proroka Ilije na sjednici je usvojen Prijedlog zaključka o dodjeli priznanja Opštine Sokolac. Povelja opštine Sokolac bit će dodijeljena Skupštini Grada Istočno Sarajevo.

Zlatna plaketa bit će uručena direktorici Osnovne škole Divnoj Janković i sportskom radniku Neđu Đuroviću. Opština će Srebrnu plaketu dodijeliti uspješnom poljoprivredniku Slavenku Soldar i zanatskoj radnji “Pele KOP” Sokolac.

Zlatnu značku i 200 KM dobit će Miloš Radović, učenik generacije Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški”, Nataša Koprivica, učenica generacije Osnovne škole “Sokolac”, te Nevena Todorović i Ognjen Kreštalica.