''Kako je izjava hrvatske predsjednice u Izraelu pomogla bh. političarima''

Vijesti 31. jul 201907:21 > 07:30
N1

Politička analitičarka Ivana Marić kazala je jutros za N1 da se u predizbornoj kampanji za izbore u Hrvatskoj mogu očekivati nove izjave Kolinde Grabar Kitarović o Bosni i Hercegovini.

Gošća N1 komentarisala je izjave hrvatske predsjednice o “militantnom islamu u BiH”, kazavši da joj je žao što predsjednica susjedne države nema bolje rezultate rada već izbornu kompanju mora voditi na ovaj način.

‘Kolinda Grabar Kitarović pokazala je već dosad kakav je političar i da Hrvatska zaslužuje bolju predsjednicu. I da Bosna i Hercegovina zaslužuje predsjednicu susjedne države koja će se odnositi fer. Ovo nije njena prva izjava, ali nije ni zadnja. Žao mi je što nema bolje rezultate. Žao mi je što nema bolji način da dobija izbornu kampanju za predsjednika. Pomogla je i našim političarima koji se takmiče ko će joj oštrije odgovoriti. Vidimo da vlast nije formirana devet mjeseci dobro će i njima doći da popune stupce u novinama jer nemaju šta drugo da govore”, ispričala je ona za N1 u Novom danu.

To je top tema i vidjeli smo da političari govore ono što mnogi građani misle. Tako je nažalost percepcija Bosne i Hercegovine, ali to naravno nije istina, dodala je Marić.

To odgovara mnogim političarima u BiH, ali i van nje. Poznajući Kolindu Grabar Kitarović i poznajući reakcije naših doplomata – vidjeli smo da nije bilo nikakvih drastičnih reakcija. Sjetite se njene izjave koja je bila laž – o hiljadama terorista. Jednostavno nije bilo nikakve ozbiljne reakcije. Naši političari malo popune stupce u novinarima, takmiče se ko će biti oštriji. Pogledajte naše vijesti, to je očajno. Samo se redaju međusobne uvrede. Ljudi su navikli da ne reaguju ozbiljno ni na šta. Ne iznenađuje što to trpe od predsjednika susjednih država. Samo verbalne osude, nikakve konkretne akcije ne poduzimaju”, dodala je Ivana Marić u razgovoru s Almom Dautbegović Voloder.

Ona je gostujući na N1 govorila i o ostalim aktuelnim temama. Uskoro video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad