Naša stranka: Kolindina izjava u cilju raspirivanja mržnje prema muslimanima

Vijesti 31. jul 201910:20 > 10:21
Marko Lukunic/PIXSELL

Povodom izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović saopštenje za javnost uputila je i Naša stranka.

Cilj njene izjave je raspirivanje mržnje, kažu iz Naše stranke, i pozivaju na hitnu diplomatsku reakciju:

“Glavna tema sastanka Kolinde Grabar-Kitarović s predsjednikom Izraela bila je Holokaust i suočavanje hrvatskog društva s fašističkom prošlošću. Treba biti izrazit licemjer pa u Izraelu reći kako je Hrvatska, u kojoj se fašizam revitalizira na svakom koraku, raskrstila s fašističkom prošlošću, a upravo to je rekla. Kad već može to, onda uopšte ne čudi što laže na Bosnu i Hercegovinu da je zemlja pod kontrolom militantnog islama”, navode u saopštenju.

“Takva demagogija je upravo fašistička i ne sumnjamo da njome želi raspiriti mržnju prema muslimanima kako bi ih dovela upravo u položaj Jevreja u Drugom svjetskom ratu. Moramo pod hitno uputiti pismo predsjedniku Izraela i demantirati njene izjave o BiH, ali i predočiti mu dokaze o jako lošem odnosu Hrvatske prema žrtvama fašizma iz Drugog svjetskog rata”, poručuju iz Naše stranke.

Naša stranka poručuje da je ovo još jedan alarm za predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da pozove hrvatskog ambasadora na razgovor i upita ga ponešto o hrvatskim namjerama prema BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad