MUP USK: Dva smrtna slučaja, pretpostavlja se da su migranti

Vijesti 01. aug 201909:29 > 09:34
Ilustracija

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić potvrdio je da su u posljednja 24 sata imali dva smrtna slučaja u kojima se pretpostavlja da je riječ o migrantima, odnosno stranim državljanima iako još uvijek nema potvrde identiteta.

“Jedan slučaj prijavljen je jučer u 16.55 sati u Velikoj Kladuši. Tačnije u jednoj kući koja je u izgradnji u mjestu Polje pronađeno je beživotno tijelo jednog lica, koje je imalo povrede u predjelu glave. Moguće je da se radi o nasilnoj smrti, ali i da se radi o nesretnom slučaju da je lice palo niz stepenice i povrijedilo se. Čekamo rezultate istrage, pa ćemo znati više detalja“, istakao je Šiljdedić.

Drugi slučaj zabilježen je 25 minuta iza ponoći, kada je talgo voz Željeznica Federacije BiH, koji saobraća iz Sarajeva za Bihać naletio na nepoznato lice.

“Također, još uvijek nije utvrđen identitet, ali se pretpostavlja da se radi o migrantu. Lice je smrtno stradalo. Naravno, vršiće se obdukcija, kao i uviđaj na licu mjesta. Daljnje istražne radnje rasvijetliće sve okolnosti spomenutih događaj. U svakom slučaju imamo dvije smrti sa pretpostavkom da su oba lica migranti, ali nemamo potvrde identiteta“, kazao je Šiljdedić.

Dodao je da bi prilikom identifikacije lica problem mogla predstavljati činjenica da većina migranta kod sebe nema dokumente, ali da će nastojati da kroz operativne radnje dođu do njihovog identiteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad