Šarović: U našem fokusu su lokalni izbori 2020. godine, očekujte iznenađenja!

Vijesti 01. aug 201910:51 > 10:54
N1

Srpska demokratska stranka je preteča Republike Srpske i kao takva duboko je ukorijenjena u svijesti naših građana. Dignitet, postojanost i jedinstvo zavise od nas članova stranke, od mene, rukovodstva i to moramo uvijek da čuvamo i njegujemo – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u intervjuu za Glas Srpske.

“U našem sadanjem fokusu su samo lokalni izbori naredne godine i uskoro počinjemo opsežne pripreme i definisanje ciljeva za izborno odmjeravanje u jesen 2020. godine. Možete očekivat mnogo iznenađenja”, kazao je predsjednik SDS-a.

Na pitanje na koji način SDS planira da se uključi u formiranje vlasti na BiH nivou Šarović je napomenuo da je SDS u Predstavničkom domu osvojio tri mandata ali taj jedan koji je odraz volje SDS-ovih birača je trenutno “otet”.

“Moje procjene su da bi ovaj saziv Savjeta ministara mogao da traje i do sljedećih lokalnih izbora. Možete reći da pretjerujem ali vrijeme će pokazati da li sam realan”, istakao je Šarović.

Na pitanje da li ulazak SDS-a u Savjet ministara znači da biste pristali da BiH ide u NATO Šarović je kazao da stav Narodne skupštine RS poštuje a i mimo stava ove uvažene institucije pozicije SDS-a u odnosu na ovu vojnu alijansu su uvijek bile poznate i transparentne.

“Kao kadrove SDS-a NATO je samo hapsio i progonio dok je sa njima prije svega SNSD u bliskoj prošlosti osvajao vlast, rušio legitimno izabrane narodne predstavnike i institucije. Sa NATO-om SDS nije potpisivao nikad bilo kakve pristupne dokumente a kadrovi SNSD-a u tome imaju bogato iskustvo”, zaključio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad