Općina upozorava: Miris goriva širi se centrom Sarajeva

Vijesti 01. aug 201912:30 > 12:32
Općina Centar Sarajevo

Nakon što su predstavnici inspektorata i nadležne općinske službe Općine Centar Sarajevo primijetili u Koševskom potoku, u neposrednoj blizini zgrade Općine Centar, mrlju i mirise koji asociraju na gorivo, po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića pokrenute su aktivnosti na utvrđivanju uzroka ove pojave, saopćeno je danas iz Općine Centar.

Kako piše u saopćenju, predstavnici općinske inspekcije i Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice zajedno su pregledali cijeli tok Koševskog potoka, na dijelovima na kojima je to moguće, kako bi pokušali utvrditi da li je došlo do izlijevanja goriva u korito.

”S obzirom na to da inspektorat Općine Centar nema nadležnosti nad ovom oblasti obaviještene su kantonalna i federalna uprava za inspekcijske poslove da poduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti.

S obzirom da se još ne zna uzrok mrlje i mirisa koji asociraju na gorivo, a zbog potencijalne opasnosti, načelnik Ajnadžić zahtijeva od nadležnih da što prije utvrde sve okolnosti i otklone eventualne opasnosti po stanovnike i okolinu. Također, tražimo da se u ovaj slučaj uključe i nevladine organizacije koje se bave pitanjem zaštite okoline”, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Općina Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo
Općina Centar Sarajevo