SDP: SDA predala državu SNSD-u i HDZ-u, sada javno plače

Vijesti 01. aug 201921:24 > 21:30
N1

SDA je obezbijedila HDZ-u i SNSD-u ključ zakonadavne vlasti, pa danas javno plače nad stanjem katastrofalne predaje države kojoj je sama kumovala vlastitim pogrešnim odlukama - poručuju u saopštenju iz Socijaldemokratske partije BiH.

“Ne znamo šta se moglo istrgovati za jednu tako pogubnu uslugu, ali danas vidimo da licemjerna saopštenja SDA koja licitira sa policajcima i boljim standardom nemaju baš puno efekta naspram surove matematike u kojoj Dodik zahvaljujući njima sam odlučuje o svim procesima u državi. Naknadno pranje savjesti saopštenjima neće nikome pomoći, te želimo vjerovati da nas greške SDA neće odvesti u poziciju da Izetbegović najavljenim odustajanjem od NATO puta kupuje Dodikovu podršku usvajanju budžeta”, navodi se u saopštenju.

SDP je naveo ključni razlog zašto je odustao od učestvovanja u vlasti.

“Upravo činjenica da nismo željeli biti alibi SDA, koja je svojom samostalnom pogrešnom odlukom predala zemlju Dodiku do 2022. godine.
Svjesna odluka SDA da SNSD-u i HDZ-u doda još po jednog delegata u Domu naroda i da ove dvije stranke umjesto 6 imaju 8 od ukupno 15 delegata Doma naroda dolazi na naplatu.
Visoku cijenu ove katastrofalne odluke SDA neće platiti Bakir Izetbegović nego država Bosna i Hercegovina”, poručuju iz SDP-a.

SDP će podržati budžet, ali navode da javnost mora znati “da su Dodikove prijetnje oko blokade u Domu naroda realne upravo zbog pogrešnih odluka SDA da mu osiguraju takvu moć.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad