Stanić: Scena oko jednog čovjeka i sve to liči na jednu veliku srpsku nesreću

Vijesti 07. aug 201913:21 > 13:24
N1

Potpisivanje sporazuma između SDA, SNSD i HDZ-a je pokazalo da je Milorad Dodik vrlo istrajan da ostvari svoj san o NATO, izjavio je danas Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On je rekao da se sada jasno vidi ko je izdajnik i ko dnevno mijenja politike vezane za srpski nacionalni interes.

Stanić navodi da sve ide po već viđenom Dodikovom principu “neću, neću, pa hoću”.

“Sve vezano za potpisivanje sporazuma o formiranju Savjeta ministara između SDA, SNSD i HDZ, a što su građani mogli gledati prethodnih dana je samo jedna velika farsa u kojoj Srpska demokratska stranka nikada ne bi učestvovala na takav način. Napuštaju se svi principi i sve tvrdnje koje su iznošene prije svega nekoliko dana i donose se neke nove odluke koje su protiv intresa srpskog naroda”, istakao je Stanić.

Upozorio je da su institucije Republike Srpske zarobljene u rukama jednog čovjeka.

“Sve odluke se donose na jednom mjestu, a to je Predsjedništvo BiH. Jedan čovjek odlučuje i govori u ime predsjednika Republike Srpske, Narodne skupštine RS, Vlade Republike Srpske i nikada kao do sada nije bilo više Bosne i Hercegovine, a manje Republike Srpske”, navodi Stanić.

Stanić je rekao da su stranke koje su na vlasti sa SNSD-om u Republici Srpskoj samo Dodikovi trabanti koji slijepo podržavaju sve što im se prezentuje.

“To su stranke koje su ostale bez svoje autentične politike i samo tumaraju za jednim čovjekom. Svi oni liče na grupu horskih pjevača koji se takmiče ko će bolje odbraniti nešto što se odbraniti ne može. Nema nikakvih dogovora, niti zvaničnih politika. To je samo scena oko jednog čovjeka i sve to liči na jednu veliku srpsku nesreću”, zaključio je Stanić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad