Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH

Vijesti 08. aug 201909:24 > 09:29
Ilustracija

Na graničnim prelazima Izačić, Bosanski Brod i Kamensko pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja, saopštili su u četvrtak ujutro iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko – Gunja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica – Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustava saobraćaja u intervalima od 0.30 do 1.30 sati, od 2 do 3.30 sati i od 4 do 5.30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila – Tetovo – Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, ističu iz BIHAMK-a.

Zbog radova na autoputu A-1 Podlugovi – Sarajevo sjever u dužini od dva kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa – Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima iz BIHAMK-a izdvajaju magistralne puteve: Srbljani – Cazin, Olovo – Kladanj, Srebrenik – Orašje, Semizovac – Vogošća, Lanište – Ključ, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Mostaru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad