Kenan efendija Musić i Edin Urjan Kukavica u Novom danu

Vijesti 09. aug 201914:31 > 14:35
N1

I ovog ponedjeljka budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Neka vam nova sedmica počne uz nas, aktuelne teme i raznovrsne sadržaje.

Drugi je dan Kurban ili hadžijskog Bajrama. ”Ne dopustite zlim ljudima da naruše vašu vjeru u ljude. Ne zaboravite svoju rodbinu, prijatelje i komšije, a posebno ne one kojima je naša pomoć potrebna”, poručio je u bajramskoj čestitki reis-ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović. O Bajramu, značaju za vjernike, razgovaraćemo sa Kenanom efendijom Musićem, glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Šta su nama Bajram i vjera, kakvi su vjernici danas? Svoja promšljanja o ovim temama ali i aktuelnim događajima i društveno-političkoj svekodnevici sa nama će podijeliti književnik i kolumnista Edin Urjan Kukavica.

Bajramski dani posebno su užurbani za osoblje Narodne kuhinje Stari grad. Dijeli se kurbansko meso, ali i nešto bogatiji obroci za one najugroženije. Tetka Zilha Šeta godinama se već brine da osim hrane, u praznične dane ne nedostaje ni ljubavi ni topline. Uživo ćemo biti u Narodnoj kuhinji.

Njena ljubav prema biserima prevazilazi puku želju za nakitom. Za nju su biseri sjećanja iz djetinjstva, hobi, a danas i posao. Ona je Hatidža Smajić i svoju nesvakidašnju priču ispričaće u Novom danu.

Društvo fizičara Federacije BiH organizuje ljetni kamp fizike od 19. do 24. avgusta. Do sada je prijavljeno više od 80 učenika iz više od 30 gradova. Do kada traju prijave, ko se može prijaviti i šta sve možete naučiti u kampu fizike, saznajte u Novom danu.

Budite uz Novi dan, od 8 do 10 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad