Muškarac poginuo od strujnog udara u Novom Gradu

Vijesti 11. aug 201909:33 > 09:37
Toby Melville/Reuters

Muškarac inicijala P.B. poginuo je jučer od strujnog udara usljed demontaže šatore u blizini Novog Grada, saopćeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Kako piše u saopćenju, policijski službenici Policijske uprave Prijedor jučer su u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, u mjestu Donji Petrovići, opština Novi Grad, izvršili su uviđaj na mjestu događaja gdje je usljed strujnog udara smrtno stradalo jedno lice.

Na licu mjesta utvrđeno je da je lice inicijala P.B. iz Novog Grada, usljed demontaže šatora zadobilo povrede od strujnog udara, nakon čega je preminulo u Domu zdravlja u Novom Gradu.

Od strane postupajućeg tužioca naložena je obdukcija beživotnog tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci. Protiv lica B.Š. iz Кrupe na Uni, vlasnika navedenih šatora, slijedi ponošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Кrađa električne energije ili prirodnog gasa“, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad