Meteoalarm još danas, a potom stiže veliko osvježenje

Vijesti 13. aug 201907:23 > 07:28
Anadolija

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasti meteoalarm za cijelu Bosnu i Hercegovinu, a kako navode u saopćenju, vremenska pojava zbog koje se izdaje upozorenje odnosi se na visoke dnevne tempertaure zraka i vrlo visoke vrijednosti UV indeksa.

Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je od subote do danas, a potom prema prognozama meteorologa, u Bosnu i Hercegovinu stiže veliko osvježenje.

Naime, kako piše u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda temperature zraka u srijedu dosezat će maksimalnih 24 stepena u Bosni i 30 u Hercegovini, a u velikom dijelu države očekuje se i kiša.

U srijedu, dakle, u Bosni oblačno. U Hercegovini nakon sunčanog jutra naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina će se pomjerati od jutarnjih sati sa zapada prema jugu i istoku zemlje do sredine dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka u Bosni većinom između 15 i 19°C, a u Hercegovini od 20 do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni uglavnom između 19 i 24°C, a u Hercegovini od 25 do 30°C.

I u nastavku sedmice temperature zraka kretat će se između 25 i 30 stepeni Celzijusa. Padavine za četvrtak i petak – nisu najavljene.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad