MUP SBK: Eksplozija na bankomatu u Kreševu

Vijesti 13. aug 201908:29 > 08:34
Ilustracija

U nedjelju je Policijskoj upravi Kreševo prijavljeno da je došlo do eksplozije na bankomatu UniCredit Bank u sklopu marketa „Turanj“ u općini Kreševo, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

“Dana 11. augusta 2018. godine oko 3,40 sati u PS Kreševo zaprimljena je prijava da su uočene tri maskirane i naoružane osobe. Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja su upućeni policijski službenici, kada je zaprimljena i prijava zaštitarske agencije ‘Delta security’ da je došlo do eksplozije na bankomatu UniCredit Bank koji se nalazi u ulici Fra Grge Martića, u sklopu marketa „Turanj“ d.o.o, općina Kreševo. Tom prilikom oštećen je bankomat koji se nalazio u sklopu objekta, te je pričinjena veća materijalna šteta na objektu. Povrijeđenih osoba nije bilo”; saopćeno je iz policije.

O prijavi su odmah obaviještene sve raspoložive policijske patrole, kao i susjedne policijske stanice, koje na tom području vrše pojačanu kontrolu osoba i vozila, dok su službenici kriminalističke policije u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom izvršili uviđajne radnje na mjestu događaja, te poduzimaju koordinirane planske mjere i radnje u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca navedenog krivičnog djela.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad