Darjan Bilić, Jasmin Hasić i Nusret Selimović u Novom danu

Vijesti 13. aug 201913:21 > 13:24
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Dvadeset dva dana je ostalo da SDA, HDZ BiH i SNSD ispune obećanje i formiraju vlast u BiH. Hoće li dati rok biti ispoštovan? Kako na trenutne političke prilike u BIH gleda aktivista Darjan Bilić, jedan od predstavnika Alternativnog vijeća ministara BIH, učesnik mnogih reformskih pregovora i čovjek koji u slobodno vrijeme sadi drveće po Sarajevu govorimo u nastavku Novom danu.

Ima li BiH vanjsku politiku? Ko treba da ima odgovor na migrantsku krizu u BIH? Jesu li mladi u BiH nove političke snage ili sljedbenici postojećih politika? Političke i druge aktuelnosti komentariše doc.dr. Jasmin Hasić, profesor međunarodnih odnosa.

Nusret Selimović novi je policijski komesar Kantona Sarajevo. Selimović je nakon obavljenih intervjua ocijenjen kao najbolji kandidat s najviše osvojenih bodova. U policiji je od decembra 1991. godine. O prioritetima u budućem radu govori za Novi dan.

Wagner je postala jedna od najpoznatijih ruskih, privatnih vojnih jedinica u svijetu. Ekskluzivno, jedan od njenih članova razgovarao je sa CNN-ovom Clarissom Ward. Kako je istakao, predsjednik Putin namjerava Americi preoteti mjesto glavne svjetske sile. Oleg je još otkrio i detalje o tajnoj borbenoj jedinici koja djeluje u Ukrajini, Siriji, Sudanu, Libiji i Centralnoafričkoj Republici.

Udruženje Pomozi.ba tokom Kurban-bajrama prikupilo je 100 tona mesa. Ove godine, meso je putem prijateljskih organizacija stiglo do Somalije, Sudana i Jemena. Uživo smo u Udruženju, o humanitarnom i logističkom aspektu ovakvih i sličnih akcija razgovaramo sa Elvirom Karalićem.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 8 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad