Tola Company o požaru: Sačekati rezultate istrage pa definisati prava i obaveze

Vijesti 13. aug 201915:36 > 15:42
N1

Društvo Tola Company se oglasilo povodom raznih, kako kažu, medijskih napisa i interpretacija izjava njihovog direktora o požaru koji se u firmi "Energoinvest-RAOP" desio za vikend.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile pogrešne interpetacije izjave direktora društva Tola Company d.o.o Zenica koje mogu dovesti do zabune, a u cilju tačnog informisanja javnosti i zaštite poslovnih interesa i ugleda društva Tola Company d.o.o Zenica i društva Elektroinženjering d.o.o. kao poslovnih partnera, obavještavamo javnost o sljedećem:

Na osnovu nezvaničnih rezultata istrage, pretpostavljamo da je do požara došlo usljed nesrećnog slučaja, nepažnje jednog od naših radnika, koji su u okviru svojih radnih zadataka i ugovornog odnosa između navedenih privrednih društava bili u hali koju je zahvatio požar i obavljali svoje redovne poslove.

Međutim, s obzirom da istraga još uvijek nije završena, zbog ozbiljnosti situacije, visine štete, održavanja dobrih poslovnih odnosa i drugih posljedica požara – mi ćemo sačekati zvanične rezultate istrage, a potom ćemo zajedno sa poslovnim partnerima da definišemo međusobna prava i obaveze.

Također, ovim putem želimo da informišemo javnost da smo u svakodnevnoj komunikaciji sa upravom društva Elektroinženjering d.o.o. te da smo preliminarno definisali uslove pod kojim će sporazum o naknadi štete, međusobnim pravima i obavezama biti potpisan, a sve po okončanju istrage odnosno relevantnih utvršenja činjeničnog stanja nadležnih institucija i procjena ovlašćenih lica u pogledu visine štete. Dakle, smatramo da ćemo sva međusobna pitanja, koja su proistekla iz tragičnog događaja, sa društvom Elektroinžinjeringa d.o.o. rješiti sporazumno, van suda i u duhu dobre poslovne saradnje koja će se nastaviti u budućnosti.

U svjetla svega navedenog, molimo sve političke subjekte, a naročite medije koji prenose informacije, da se uzdrže od svake aktivnosti koja nam dodatno otežava položaj, pored nesrećnog slučaja koji se desio. Smatramo, u najmanju ruku, neprimjerenim pokušaj bilo kakve politizacije i sticanja političkih poena na ovom nesrećnom događaju, koji je očigledno prozveo materijanu štetu”, navodi se u saopćenju iz Tola Company.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad