Dragan Golubović i Vladimir Bilenjki gosti Novog dana

Vijesti 15. aug 201913:51 > 13:54
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Mandatar u Vijeću ministara ili Godišnji plan za NATO – oko kojeg pitanja će se politika u BiH prije dogovoriti?! Ko koči napredak BiH, ko ispašta, do kad … propitujemo i tragamo za odgovorima kroz naslovnice dnevnih novina sa Draganom Golubovićem iz MediaCentra Sarajevo.

Provjerit ćemo i kako je protekao četvrti Reconnect skup poslovne dijaspore iz Bosne i Hercegovine. 200 investitora i poduzetnika iz zemlje i svijeta. Prenos znanja, investicije, stvaranje novih radnih mjesta i osiguranje pristupa bh. kompanija svjetskom tržištu teme. O njima govore Faris Nizamić, poduzetnik i Salih Musićm direktor Restarta.

Njemačka vlada je 2015. godine donijela odredbe o Zapadnom Balkanu kojim je regulisan način na koji radnici sa tog područja mogu da nađu posao u Njemačkoj. Da li su te odredbe bile uspješne analiziramo sa Mehmedom Smajićem, novinarom DW iz Bona.

Svjetski mediji pišu i o Njemačkom centru za robotiku u Tuzli. Ideja da se studenti sa drugog kraja svijeta šalju baš u Tuzlu na usavršavanje potiče od Muamera Babajića, minhenskog poduzetnika. U zemlju iz koje potiču njegovi roditelji doveo je buduće inženjere robotike sa australijskog univerziteta La Trob. Studenti u Tuzlu dolaze iz Indije, Vijetnama, Venecuele, Kenije i Australije.

Vladimir Bilenjki je kanadski redatelj, pisac i producent i voditelj Friction Films. Rođen u Torontu, diplomirao na Univerzitetu York smjer filmske produkcije. Režirao brojne kratke filmove, dokumentarce i komercijalne filmove, uključujući film, “Tata” koji će biti prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Minela Jašar Opardija sa vama od 8 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad