Pritvor za Alena Stojadinovića koji je osumnjičen za pokušaj ubistva komšija

Vijesti 15. aug 201914:27 > 14:31
N1

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenog Alena Stojadinovića, rođenog 1978. godine, grad Gradiška, stavio je danas prijedlog Okružnom sudu u Banjaluci, za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Teško ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni je dana 13. augusta 2019. godine, oko 19,30 sati u ulici Srpski Bedem broj: 95, grad Gradiška, došao u dvorište svojih komšija Lj.M. i Lj.M, prema kojima je gajio osjećaj netrpeljivosti, te je upotrebom vojnog bajoneta zadao tjelesne povrede oštećenim Lj.M. i Lj.M.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili da će dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, shodno članu 197. stav 1. tačka b. v. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad