Dodik nakon susreta s ruskim ambasadorom: Šta nakon trideset dana

Vijesti 15. aug 201915:02 > 15:07
N1

Na Jahorini je danas održan sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa ruskim amabasadorom u Bosni i Hercegovini Petrom Ivancovim, a Dodik je nakon susreta kazao da razmišlja o scenariju koji će uslijediti nakon što istekne rok od trideset dana za formiranje vlasti.

Dodik je ispričao da nije prorok i da ne zna da li će rok biti ispoštovan, ali da postoji rješenje i za takvu situaciju.

”Neko je odlučio da opstruiše, opstruiše izbornu volju na legitimno predstavljanje srpskog i hrvatskog naroda. Mi ćemo poduzimati naše adekvatne mjere. Kad sam vidio da to ne žele da postave na dnevni red, imam pravo po poslovniku da zatražim vanredno zasjedanje. Gospodin Komšić u želji da iskomplikuje situacije je zakazao redovnu sjednicu na kojoj je stavio glasanje o nekom dokumentu koji je famozan, tvrdeći da ukoliko se izglasa, on neće glasati za kandidata”, rekao je Dodik danas.

Prema njegovom mišljenju, ideje koje ima za vrijeme nakon isteka roka izložit će Narodnoj skupštini.

Ja ću biti u utorak na toj sjednici i moj stav je veoma jasan. Rekao sam da ćemo sačekati da istekne trideset dana. Nakon toga, imam razne ideje koje ću predložiti Narodnoj skupštini. Republika Srpska, Federacija i tri konstitutivna naroda su strane za dogovor u Bosni i Hercegovini. U okviru tog ustavnog uređenja mi ćemo imati prijedloge prema Federaciji i drugim narodima”, dodao je on.

Uskoro detaljnije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad