Bez golova u Borisovu: Sarajevo bolje u uzvratu, ali BATE ide dalje

Vijesti 15. aug 201919:52 > 20:50
AFP

Ekipa Sarajeva eliminisana je u trećem pretkolu Lige Evrope od BATE Borisova. U uzvratu je bilo 0:0, ali zbog pobjede BATE-a u prvom duelu na Bilinom Polju od 2:1, bjeloruski tim će ići u play-off takmičenja.

Fudbaleri BATE Borisov i Sarajeva odigrali su i drugu utakmicu trećeg pretkola Lige Evrope na stadionu Borisov Arena. Podsjećamo, gostujući tim je prije sedam dana na Bilinom Polju slavio sa 2:1, što je značilo da je Sarajevo trebala pobjeda sa dva gola razlike.

Ekipa Husrefa Musemića dobro je otvorila susret. Kontrolisali su igru, loptu, sredinu terena, ali je u vrhu napada falio posljednji pas koji bi vodio do izglednije šanse za gol.

Prvih 20 minuta meča u Borisovu gostujući tim stvorio dvije izgledne šanse. Prvo je prijetio Handžić u 10. minuti, ali je njegov udarac išao po sredini. Dobru priliku imao je i Velkoski – ali se ispriječila odbrana.

Onda su uslijedile minute dominacije domaće ekipe. Prvo preko Yablonskog u 22. minuti, a onda preko Staševića u 25. minuti, ali po sreću Sarajeva – oba udarca su završila pored gola.

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP
FK Sarajevo

U 41. minuti Anel Hebibović je iz jedne neočekivane situacije i centaršuta šutirao glavom – ali je Chichkan dobro odbranio. Poslije toga nastala je gužva u šesnaestercu nakon kornera, ali su igrači u žutim dresovima izbacili loptu u polje.
Tatar je bio u prilici.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova.

Musemić je u drugom poluvremenu uveo rovitog Mersudina Ahmetovića i pokušao sa dva špica da napravi dodatni pritisak na gol BATE-a. Ozbiljnijih šansi nije bilo do 68. minute – kada je nakon jedne akcije došla do Velkoskog, ali je kapiten Sarajeva loše šutirao iz izgledne pozicije. Isti igrač je bio u dobroj šansi u 71. minuti – ali je njegov udarac završio u korneru.

Napadalo je Sarajevo konstantno do kraja utakmice, imalo nekoliko šansi – pogotovo nakon prekida, ali lopta prosto nije htjela u gol. 

Mustafić je bio u odličnoj šansi u 89. minuti, ali golman domaće ekipe bio je siguran. 

Završeno je 0:0, čime je bordo tim eliminisan iz Evrope.  

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad