Gordan Memija demantovao navode Avde Avdića u programu N1

Vijesti 16. aug 201912:32 > 12:42
Zurnal.ba

Gordan Memija, osnivač i direktor kompanije FOTO ART iz Sarajeva, reagirao je na navode novinara portala Zurnal.info Avde Avdića u programu N1 televizije istakavši da je novinar iznio ''niz apsolutno netačnih tvrdnji''.

“Postoje dokazi i svjedoci koji su davali iskaze, postoje fotografije. Lako je utvrditi ko je s kim išao na put i dokazati. U Sarajevu postoje firme u koje je ubacivan prljav novac. To su fantomske firme”, rekao je, između ostalog, Avdić gostujući u emisiji Dan uživo emitovanoj 25. jula.

”Gostujući u Vašoj emisiji Dan uživo, 25.07.2019. godine, novinar Žurnala Avdo Avdić izrekao je niz apsolutno netačnih tvrdnji, vezanih za poslovanje kompanije „FOTO ART“ d.o.o. i mene osobno, kao osnivača i direktora iste”, napisao je Gordan Memija u reakciji pristigloj na adresu N1 televizije.

‘Dana 25.07.2019. godine, u emisiji Dan uživo ugostili ste novinara Žurnala, Avdu Avdića, te snimak gostovanja objavili isti dan u 20:10 sati na Vašem portalu u kojem ste zajedno sa Vašim gostom, osvrćući se na tekst Žurnala pod naslovom „U BiH oprali više od 10 miliona maraka: Novcem od droge opremali federalne specijalce“, insinuirali seriju neistina o meni lično i o mojoj firmi „FOTO ART“ d.o.o.

Koristeći činjenicu da je firma „FOTO ART“ d.o.o. poslovala sa kompanijama u vlasništvu Alema Hodovića 2013. i 2014. godine, kao dobavljačem u domaćem platnom prometu, namjerno ste gledaoce doveli u zabludu da sam ja preko „FOTO ART-a“ d.o.o., tobože, prao novac za navodni narko kartel, što je potpuna neistina, a što je i sam „Žurnal“ potvrdio, u članku od 05.08.2019. („EDIN GAČANIN DEMANTUJE, ŽURNAL DOKUMENTUJE»), iz kojeg je jasno vidljivo da u dokumentima holandskih istražnih organa i Tužiteljstva BiH nigdje nije spomenuta kompanija „FOTO ART“d.o.o. niti Gordan Memija. Pod punom materijalnom, krivičnom i moralnom odgovornošću tvrdim da kompanija „FOTO ART“ d.o.o. i Gordan Memija nisu imali bilo kakav poslovni odnos sa licima navedenim u istrazi „Tito i Dino“, niti su postojale bilo kakve transakcije između navedenih lica, kompanije „FOTO ART“ d.o.o. i Gordana Memije”, naveo je Memija.

Potom se osvrnuo i na dio emisije u kojem je istaknuto ”dugogodišnje prijateljstvo s Elmedinom Konakovićem”.

”U emisiji ističete i moje dugogodišnje prijateljstvo sa Elmedinom Konakovićem, te Vaš sagovornik plasira lažne tvrdnje da je kompanija ‘FOTO ART’ d.o.o. dobila novac od Turističke zajednice Kantona Sarajevo, što je apsolutna laž, pa i na taj, vrlo neumjesan način, želite gledaocima sugerirati zaključak da postoji povezanost Konakovića sa radom kompanije ‘FOTO ART’ d.o.o. Poslovanje kompanije „FOTO ART“ d.o.o. je potpuno transparentno i kontrolabilno, te se svaki podatak u vezi s tim vrlo lahko može provjeriti u nadležnim državnim institucijama”, istakao je Memija.

”Kao osnivač i direktor društva ‘FOTO ART’ d.o.o., ja, Gordan Memija, izjavljujem da nisam imao nikakve poslovne odnose sa bilo kakvim narko kartelom, da mi je bilo šta što se odnosi na navodni narko kartel i pranje novca za isti potpuno nepoznato. Kompanija ‘FOTO ART’ d.o.o. posluje već duže od dvije decenije vrlo transparentno sa eminentnim domaćim i stranim partnerima. Naši proizvodi i usluge su poznati građanima BiH i regije, pa i šire. Zbog iznošenja neistina o poslovanju kompanije ‘FOTO ART’ d.o.o. i mene kao njenog osnivača i direktora, direktno utičete na reputaciju ‘FOTO ART’ d.o.o. i mene lično, čime kompanija „FOTO ART“ d.o.o., ja kao njen osnivač i direktor, kao i moja porodica, trpimo ogromnu materijalnu i nematerijalnu štetu”, poručio je on u demantiju pristiglom na adresu N1.

Podsjećamo, Žurnal je u proteklom periodu objavio nekoliko tekstova u kojima se govori o pranju novca kroz marketinške kompanije iz Bosne i Hercegovine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad