HDZ: Naši zahtjevi su legitimni i i vode BiH k europskim vrijednostima

Vijesti 18. aug 201913:05 > 13:06
HNS

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) osnovana je na današnji dan prije 29. godina u Sarajevu, a tim povodom čestitala je svim utemeljiteljima, članicama i članovima, simpatizerima i glasačima obljetnicu utemeljenja.

“Prije 29. godina naši utemeljitelji osnovali su stranku koja je bila ključ i predvodnik očuvanja svoga identiteta, kulture i jezika. Zato im posebno hvala, jer su utkali put svemu onome što je HDZ BiH danas. Posebna čestitka i zahvala za doprinos i našoj Mladeži, Zajednici žena, Klubu utemeljitelja, Odboru za branitelje i Političkoj akademiji HDZ BiH na njihovom doprinosu u djelovanju HDZ-a BiH”, naveli su iz te stranke.

Kako su dodali, HDZ BiH u programu i statutu ima jasno definirane vrijednosti, od demokracije, slobode i poštovanja ljudskih prava do domoljublja, zaštite nacionalnih interesa i rada za kvalitetniji život hrvatskih ljudi.

“HDZ BiH još više će se zalagati za ustavno domoljublje, koje može biti osnova za rješavanje problema u BiH, jer naša domovina BiH mora preživjeti kao zemlja tri konstitutivna naroda s legitimitetom. Naši zahtjevi su legitimni, konstruktivni i vode BiH k europskim vrijednostima i međunarodnim organizacijama, prije svega, prema Europskoj uniji i NATO-u”, poručuju iz HDZ-a BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad