Vojin Mijatović i Zijad Bećirović u Novom danu

Vijesti 19. aug 201913:52 > 13:55
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Za utorak zakazane dvije sjednice bh. Predsjedništva nakon kojih bi trebali znati hoćemo li imati novo Vijeće ministara i hoće li Bosna i Hercegovina po prvi put poslati Godišnji nacionalni program u NATO. U ponedjeljak su se ambasadori SAD-a i Velike Britanije sastali sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i predsjedavajućim Željkom Komšićem. Milorada Dodika nije bilo, ali on se zato prošle sedmice sastao sa ambasadorom Rusije u BiH. Šta možemo očekivati od sjednica, razgovaramo sa potpredsjednikom SDP-a BiH uživo iz Banja Luke Vojinom Mijatovićem.

Kosovo je u dubokoj političkoj krizi od septembra 2017. – navodi se između ostalog u analizi Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije IFIMES. Šta za region znače odnosi Prištine i Beograda, zašto je međunarodna zajednica naglo utišala potenciranje pregovora, kakva je budućnost zemalja Zapadnog Balkana – razgovaramo sa Zijadom Bećirovićem, direktorom IFIMES-a.

“Slogani ne mogu zaliječiti ožiljke koje su godine ratnih stradanja ostavile na dušama ljudi iz regiona” – navodi se između ostalog u opisu programa Suočavanje s prošlošću koji je dio Sarajevo Film Festivala. Donosimo razgovor sa selektoricom ovog programa Mašom Marković.

Gost rubrike press je Denis Čarkadžić iz NVO-a “Zašto ne”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad