Grad Sunca – rješenje za visoke temperature

N1

Nakon kratkotrajnog osvježenja, temperature ponovo rastu iznad 30 stepeni. Razlog je to mnogima da potraže osvježenje na bazenima, rijekama ili pak moru. No Trebinjci, i oni koji dolaze u ovaj grad ne trebaju mnogo razmišljati gdje se rashladiti, jer turističku ponudu ovog grada prije dvije godine upotpunio je kompleks Grada Sunca - aqua park koji dnevno privuče stotine posjetitelja. Bazeni za sve uzraste, adrenalinski tobogani, Dino park samo je dio sadržaja koji nudi ovaj kompleks.

S 21 metra visine toboganom ravno u vodu. Tako su neki testirali svoju hrabrost. Oni manje željni avanture uživali su u drugim čarima vodenog parka koji je otvoren kao dio adrenalinskog sadržaja kompleksa Grada Sunca. Zajedno sa Dino Parkom zauzima prostor od 8 hektara.

Što se tiče sadržaja aqua parka, tu su bazeni, adrenalinski tobogani za sve uzraste, tu su prateći ugostiteljski objekti i brojni drugi sadržaji. S obzirom na to da se iz godine u godinu poboljšava turistička ponuda, tu su i apartmani, luksuzni hotel gdje je za sve porodice obezbjeđen tzv. ljetni paket sa nižim cijenama.

Posjetitelji oduševljeni, pronašli su kažu mali raj na zemlji.

“Iz Srbije smo, iz Beograda. Sadržaji su odlični, bazeni, tobogan, sve je super”.

“Mi smo iz Gornjeg Milanovca, gazda nam je obezbijedio ljetovanje cijeloj firmi. Prvi put smo ovdje i stvarno je prelijepo”.

“Fantastično je, ovdje je raj za dušu”.

“Sve nam se dopada i zaista je ekstra izgrađeno i urađeno, sve je prelijepo”.

Radost na licima najizraženija je ipak kod najmlađe populacije.

“Najviše mi se sviđaju tobogani, uživam”.

“Veoma je dobro, sve mi se ovo dopada”.

Od ove sezone Grad Sunca raspolaže sa dodatnih 320 smještajnih jedinica jer je otvoren Bijeli grad, Blokovi A i B sa 60 luksuzno opremljenih apartmana.Ukupni smještajni kapaciteti su 550 kreveta. Svi su popunjenji, zbog čega u Gradu sunca ne kriju zadovoljstvo.

“Najveći broj posjeta bilježimo vikendom. Dolaze nam tad gosti iz susjednih gradova. najviše iz Herceg Novog, Dubrovnika, Mostara, Nikšića, Podgorice”, kaže Ana Bokunjic Buha, saradnik za informisanje u Gradu sunca.

U cijeli projekat dosad je uloženo nešto više od 100 miliona maraka, a na novim sadržajima i dalje se uveliko radi. Trenutno se privode kraju radovi na Etno selu, auto campingu, te na Coloseumu sa 650 mjesta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad