Sredoje Nović, Asim Sarajlić i Aleksandar Popov gosti Dana uživo

Vijesti 20. aug 201910:00 > 10:06
N1

Dan D za BiH, mnogi kažu, za ovaj utorak 20. kolovoz 2019. Dan uživo s vama od 16 sati s ovim temama i gostima:

– Kako su protekle sjednice Predsjedništva BIH, je li imenovan mandatar te usvojen ANP, kako će se odvijati politička situacija u zemlji pitamo naše goste.

Oni su Sredoje Nović, izaslanik SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BIH, koji će i pojasniti što su zapravo dogovorili lideri tri stranke, je li ili nije Milorad Dodik pristao na ANP te kako će se postaviti ukoliko dogovoreno ne bude ispoštovano?

Asim Sarajlić, izaslanik SDA, također je nas gost. Što znači reducirani ANP, kada i na koji način će biti formirana vlast i na razini Federacije BIH, tko je kriv što BiH skoro više od 11 mjeseci od izbora nema vlast, stoji li i dalje pri tvrdnji da ce KS imati novu vlast? Sve su to pitanja za našeg gosta.

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u New Yorku sa američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom. Što možemo očekivati od susreta kako ovog, tako i onog Vučić-Erdogan-Komšić, analizira Aleksandar Popov iz Centra za regionalizam.

– I danas u sklopu emisije “Dan uživo” pratimo zbivanja na 25. Sarajevo Film Festivalu. U sklopu programa BH Film prikazan je i film “Nevidljivo dijete” koji donosi priču o djeci rođenoj nakon masovnih ratnih silovanja tijekom rata u BiH. Kroz priču dvije djevojke koje dijele istu sudbinu i borbu, reditelj Muhammed Ibrahim Šišman na veliko platno donosi jednu divnu ljudsku priču o prijateljstvu i neraskidivom odnosu majke i djeteta bez obzira na okolnosti. Glavne uloge u filmu ostvarile su Ajna Jusić iz Bosne i Hercegovine i Lejla Damon iz Velike Britanije. Ajna je danas u našem studiju.

– U sklopu istog programa SFF-a sutra premijera filma “Keli” autora Muhameda Bikića. S nama je danas te govori o filmu, ali i drugim sportskim aktualnostima.

Donosimo i aktualne vijesti, svjetske i biznis aktualnosti, servisne informacije.

Zvonko Komšić s vama je do 18:30 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija zaAndroid|iPhone/iPad