Ivana Marić za N1: Dobar potez Komšića i Džaferovića

Vijesti 20. aug 201912:23 > 13:18
N1

Analitičarka Ivana Marić kazala je danas za N1 da je obraćanje Milorada Dodika nakon sjednice Predsjedništva BiH ''očekivano'' i ono što ''narod želi čuti''.

Ona je dodala da je dobro što su Željko Komšić i Šefik Džaferović formiranje vlasti uvjetovali ANP-om.

”Očekivana retorika Milorada Dodika, pokazuje da je dobar manipulator i da zna šta narod želi. On spominje neke investicije za granične prelaze i govori kako on štiti NATO. On se sada pravi kao da nikada nije pristao ni na šta. Zaista dobro vlada manipulativnim tehnikama. Narod zaboravlja da je SNSD počeo put BiH ka NATO. SNSD je utabao taj put. Sada to negiraju, odmiču se od toga. Narodna skupština je donijela rezoluiciju o vojnoj neutralnosti, a pripadnici Oružanih snaga učestvuju u misijama. Mislim da je dobro ovo što su Komšić i Džaferović uvjetovali formiranje vlasti s tim pitanjem. S Dodikom ne možete računati na povjerenje. Dodiku najviše stalo do vlasti na državnom nivou”, ocijenila je ona u razgovoru s Adijem Bebanićem.

Naglasila je da je prisutno ”zatezanje odnosa” između Dodika i Dragana Čovića.

”Vidimo zatezanje odnosa između Dodika i Čovića. To su te neobične situacije da on i Čović nemaju slične stavove i da se ne približavaju. Čović izbjegava da BiH ide direktno u NATO. I danas su dali izjavu iz HNS-a. Vidimo da ne želi da pomogne SDA, ali i da ne odmogne Dodiku”, kazala je Ivana Marić zaključivši:

”Kompletna scena je švedski sto, svi uzimaju ono što im treba”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad