Ilija Cvitanović i Haris Pašović u Novom danu

Vijesti 20. aug 201913:45 > 13:48
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Članovi bh. Predsjedništva se dogovorili da dogovora oko mandatara Vijeća ministara i ANP-a još uvijek nema. Ako bi glasali protiv Tegeltije kao mandatara – time bi mu zatvorili vrata za ovu poziciju, a nisu se htjeli ni preglasavati sa ANP – om jer bi onda Dodik pokrenuo vitalni nacionalni interes. Poručili da su vrata za dalje pregovore – otvorena. Kako rasplet cijele priče vidi Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990, provjerit ćemo u Novom danu.

Slijedi li BIH institucionalna kriza, koji su to važni procesi u zastoju zbog neformiranja vlasti, politiku, ali i ostale aktuelnosti sa naslovnica dnevnih novina, komentarisaće glavna urednica Oslobođenja Vildana Selimbegović.

Nestašica krvnih zaliha u Mostaru. Transfuzijski centar Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u svakodnevnoj je borbi s prikupljanjem dovoljnih zaliha za stabilno funkcioniranje i dalji rad. Iako se operacije ne odgađaju, stanje je alarmantno. U toku je i poziv darivateljiva u Sarajevu. Koje krvne grupe su najtraženije provjerit ćemo na odjeljenju za imunohepatološko testiranje Zavoda za transfuzijsku medicinu FBIH.

Šesti je dan filmske magije u Sarajevu. Svjetske premijere, projekcije, gosti – Sarajevo film festival iz godine u godinu prevazilazi sam sebe. Sa Harisom Pašovićem, bh. režiserom, ćemo se prisjetiti početaka Festivala i onoga što je on danas.

U toku je Teniski turnir “Open RTC Barcelona 1899 – Sarajevo 2013 – Memorijal: Namik Terzimehić i Juan Antonio Samaranch” za teniserke i tenisere do 16 godina. Turnir ima tradiciju od 23 godine, i da je jedini turnir prve kategorije u regiji, odnosno turnir prve kategorije u Evropi koji ima samo 12 evropskih gradova. Mečevi su u toku, provjerit ćemo kako protiču.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 8 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad