Stefanović: Most "Bratoljub" na Drini značajan za dobru saradnju sa susjedima

Vijesti 20. aug 201916:22 > 16:30
Tanjug / Sava Radovanović

Potredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocijenio je kao dobru vijest to što je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na prijedlog člana Milorada Dodika, obavezalo Savjet ministara BiH da obezbijedi novac za izgradnju graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija, čije je otvaranje od velikog značaja za dalje unapređenje ekonomskih odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je istakao da je to važno, prije svega, za stanovnike ovog dijela Podrinja i njihov svakodnevni život, jer će mnogo lakše prelaziti sa jedne na drugu stranu Drine.

“Otvaranje ovog prijelaza je od velikog značaja i za dalje unapređenje ekonomskih odnosa, jer će on omogućiti lakši protok robe, od čega će imati korist građani obje države. Nema ekonomskog napretka bez dobre saradnje sa susjedima, zato je važno da upravo kroz ovakve projekte radimo na daljem unaprijeđenju odnosa“, rekao je Stefanović.

On je izrazio nadu da će neophodna sredstva biti obezbijeđena u predviđenom roku.

“Otvaranjem graničnog prijelaza, most `Bratoljub`, čiju je izgradnju finansirala Srbija, imat će konkretan značaj za građane sa obje strane Drine”, istakao je Stefanović.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je su članovi Predsjedništva na današnjoj sjednici obavezali Savjet ministara BiH da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prijelaza Bratunac-Ljubovija kako bi to pitanje bilo riješeno.

Dvije godine su prošle od kada je izgrađen most “Bratoljub”, koji povezuje Bratunac sa Ljubovijom u Srbiji.

Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prijelaz.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad