Intesa Sanpaolo Banka BiH i Svjetlostkomerc darivali prvačiće SOS Dječjih sela

Vijesti 21. aug 201913:10 > 13:13
N1

Do početka nove školske godine je ostalo nešto manje od dvije sedmice i već su uveliko počele pripreme za povratak u klupe, ali i priprema najmlađih, koji se školskoj godini najviše raduju, za prve školske dane.

No, pored uzbuđenja koje prvi dani u klupama nedvojbeno donose za učenice i učenike, oni najčešće znače i znatna izdvajanja iz kućnih budžeta njihovih roditelja i staratelja.

Intesa Sanpaolo Banka je stoga, u saradnji sa Svjetlostkomercom, pripremu za polazak u školu odlučila olakšati za 66 dječaka i djevojčica, koliko ih iz SOS Dječijih sela ove godine postaje prvačićima, donirajući školski pribor i opremu.

„U svakodnevnoj brizi o djeci i mladima se formalno i neformalno obrazovanje svrstava u prioritete. Osim ljubavi, sigurnosti i odrastanja u porodičnom okruženju, iznimno nam je važno osigurati da djeca i mladi dosegnu svoje pune potencijale, kako bi se jednog dana uspješno osamostalili. U ime SOS Dječijih sela BiH i naših 66 prvačića želim zahvaliti dragim prijateljima iz Intesa Sanpaolo Banke i Svjetlostkomerca za podršku u nabavci školskog materijala za svu djecu koja ove godine započinju novo poglavlje u životu. Siguran sam da ćemo se zajedno radovati prvim peticama“, istakao je povodom ove donacije Damir Ćorić, v.d. Nacionalnog direktora SOS Dječijih sela BiH.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH, je naglasila da je podrška obrazovanju i mladima među prioritetima ove banke kada se govori o društvenoj odgovornosti na koju uposlenici i menadžment polažu iznimnu pažnju.

„Podršku prvačićima i, općenito, mladima koji prolaze proces obrazovanja držimo prije ulaganjem u budućnost, nego donacijom. Zadovoljstvo nam je pomoći onima koji o mladima skrbe na tako predan način kao što je to slučaj sa SOS Dječijim selima u BiH. Prvačićima želimo uspješno školovanje i unaprijed se radujemo svim njihovim uspjesima“, rekla je Dizdarević.

Uprava i uposlenici kompanije Svjetlostkomerc, obzirom da im je primarna djelatnost prodaja i distribucija školskog pribora i udžbenika, naglašavaju da podršku obrazovanju smatraju svojom primarnom obavezom. „Zadovoljstvo nam je ulagati u obrazovanje i razvoj mladih, a upravo to je zadatak koji predstavnici SOS Dječijeg sela u BiH besprijekorno rade. Znajući koliki budžet je neophodno izdvojiti za opremanje školaraca, rado smo odlučili biti podrška. Svim prvačićima želimo sretne školske početke“, kazala je ovim povodom Nađa Tihić, šefica marketing službe kompanije Svjetlostkomerc.

Pored ove donacije, u ovoj će školskoj godini pripremu za školu učenicima, roditeljima i starateljima Intesa Sanpaolo Banka nastojati olakšati i osiguravanjem popusta koji će se od 20. do 30.09. moći ostvariti za sve kupovine školske opreme uz plaćanje putem VISA Inspire kartice. Popusti u rasponu od 5 do 19% će se moći ostvariti na prodajnim mjestima.

Svjetlostkomerc, Intersport, Imtec, Planika i Peko, a sve dodatne informacije je moguće dobiti pozivom na besplatni INFO telefon 080 020 307.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad