Diplomantica Univerziteta SSST primljena na prestižni Cambridge

Vijesti 21. aug 201913:15 > 13:18
N1

Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju ( SSST) ima najveći procenat diplomanata koji svoje školovanje nastavljaju na svjetskim univerzitetima poput Oxforda, London School of Economics, John Hopkins University, Cambridge i drugi.

“Zadovoljstvo nam je objaviti da je i ove godine naša diplomantica Ekonomskog fakulteta sa dodatnim usmjerenjem iz Internacionalnog biznisa, Lejla Korman, primljena na Cambridge sa punom stipendijom. Tema njenog diplomskog rada bila je ‘The Validity of the Okun’s Law in Bosnia and Herzegovina’ a prosjek ocjena tokom četiri godine studija na Univerzitetu SSST bio je 10.0! Ponosni smo na Lejlu i sve naše studente koji svojim rezultatima pokazuju zbog čega je Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju u top 600 najboljih svjetskih univerziteta za 2019. godinu”, navodi se u saopštenju SSST-a.

Studenti na Univerzitetu SSST studiraju po inovativnim programima i svjetskim stanadardima na engleskom jeziku. Fakulteti Političkih nauka i međunarodnih odnosa, Ekonomije i biznisa te Kompjuterskih nauka i informacionih sistema nude i dodatne specijalnosti: dvije diplome Univerziteta SSST i Univerziteta Buckingham (Velika Britanija), uz mogućnost učenja njemačkog jezika.

Također, iz SSST-a ponosno ističu da su, zbog svega navedenog, njihovi studenti među najtraženijim na tržištu rada, te svoje akademsko usavršavanje nastavljaju kao stipendisti svjetskih univerziteta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad