Pjer Žalica, Adnan Hasković i Jasna Diklić u Danu uživo

Vijesti 22. aug 201911:26 > 11:29
N1

Još jedno specijalno izdanje Dana uživo povodom 25. Sarajevo Film Festivala donosimo vam uživo sa Festivalskog trga ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, od 16 do 18:30 sati. Film, pozorište, gluma, režija, fotografija, muzika - sve ovo su naše teme u Danu uživo. Dok čekamo dodjelu nagrada za najbolje filmove iz selekcija takmičarskih programa u Danu uživo donosimo brojne sadržaje.

Emisiju počinjemo razgovorom sa bh. režiserom – naš gost je Pjer Žalica, a njegov novi film, crna komedija o porodici koja se okupi oko umiruće majke pod nazivom “Koncentriši se, baba”, biće sniman uz produkcijsko učešće SFF-a.

Mlada rediteljica iz Srbije Ivana Mladenović u okviru SFF-a predstaviće autobiografski film “Ivana Grozna”. Osim glume, Ivana potpisuje režiju i scenario, a o ovom i prethodnim filmskim projektima govori za Dan uživo.

Adnan Hasković, bh. glumac kojeg je svijet na filmskim platnima gledao pored Penelope Cruz, uspješne domaće i internacionalne karijere, gost je Dana uživo, s nama u studiju na otvorenom i uspješna bosanskohercegovačka glumica, pedagogica i profesorica mladim umjetnicima Jasna Diklić.

130 portreta, radova fotografa Almina Zrne nastalih kao rezultat dugogodišnje saradnje sa SFF-om izloženi su prošlog mjeseca u Sarajevu. Kako Sarajevo Film Festival podrazumjeva i druge oblike umjetnosti, osim sedme, govorimo sa Zrnom.

“Oni su naše Srce Sarajeva” – opisao je ovom rečenicom ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić svoje kolege iz KJKP Rad koji su se brinuli za čistoću grada za vrijeme održavanja SFF-a. Kako cijeli grad održati čistim i svim drugim danima u godini – pitaćemo Mandića.

Donosimo i priču iz radionice zlatare “Sofić” – gdje već godinama nastaje nagrada “Srce Sarajeva” a najavićemo i muzički spektakl posljednjeg dana SFF-a – DJ Solomuna koji će nastupiti sutra iznad sarajevske Vječne vatre. Detalje donosi naša reporterka Žana Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad