Selmo Cikotić, Miodrag Živanović i Selma Kukić u Novom danu

Vijesti 22. aug 201913:29 > 13:32
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Šta znači ANP, da li njegovo potpisivanje znači i pristupanje NATO savezu? Kako bi mogao izgledati reducirani Godišnji nacionalni plan o NATO-u i šta su zapravo 5. augusta potpisali lideri tri vodeće političke partije – za Novi dan svoj stav će iznijeti Selmo Cikotić – član Predsjedništva SDA i bivši ministar odbrane BIH. Svoje viđenje sporazuma koje su potpisale SDA, HDZ BiH, SNSD i sage oko formiranja vlasti u BIH daće i prof. Miodrag Živanović iz Banja Luke.

“Razvijajte vlastite proizvode umjesto naplaćivanja radnih sati” – poruka je Elvira Čauševića, poduzetnika bh. korijena. Elvir je posvećen razvoju patenata koji omogućavaju rješavanje zdravstvenih problema kod ljudi. Direktor je globalne investicijske banke Houlihan Lokey čija vrijednost premašuje 2,5 milijarde dolara. Trenutno posvećen povezivanju BIH i svijeta – uspijeva li, saznajte u Novom danu.

Bh. sportistkinja Selma Kukić postavila je novi državni rekord za žene u dugom triatlonu. Dugi triatlon, poznatiji kao Ironman, uključuje 3,8 km plivanja, 180 km vožnje bicikla i maraton od 42,2 km, a Selma je to sve završila za nepunih 12 sati i uspjela je postaviti novi državni rekord. I Selma će biti naša gošća.

Završen je 25. Sarajevo Film Festival. U Novom danu sumiramo utiske. Govorimo o atmosferi koja je pratila sedam dana filmske magije, filmovima, nagradama, zvijezdama koje su prodefilovale bosanskim ćilimom.

Vidimo se u 8 sati. Sa vama je Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad