Srđan Mandić: Nemojte se iznenaditi ako vam priđe inspektor i naplati kaznu

Vijesti 22. aug 201917:02 > 17:33
N1

Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić na svom Twitter profilu govoreći o angažmanu KJKP Rad za vrijeme SFF-a napisao je "Oni su naše SRCE SARAJEVA." Reporterka N1 razgovarala je sa kantonalnim resornim ministrrom o radu KJKP Rad tokom Festivala. Mandić je kazao kako ovo preduzeće kao i KJKP Park vrijedno rade ali da moram svi da se uključimo kako bi i nakon petka grad bio čist. Takođe je istakao mogućnost recikliranja i odlaganja prethodno sortiranog otpada.

Svi koriste priliku da prave neke fotografije, selfije a ja sam imao potrebu da ih obiđem. To je posao koji je jako težak, naše kolege iz Rada i Parka se vrlo često nepravedno optužuju zbog nekog prljavog dijela grada i ja sam htio da im dam značaj, i zato su oni moje srce Sarajeva”, kazao je Mandić.

Mandić je istakao kako čišćenje nije isključiva nadležnost komunalnih javnih preduzeća te da je obaveza svih nas, čak i zakonom, da čistimo ispred “vlastitog praga”:

“Želja nam je da pokažemo da grad može da izgleda lijepo ali za konstantno održavanje čistoće moramo svi da se uključimo. Posegnućemo i za kaznenim mjerama za sve one koji stvaraju neke nelegalne otpade, bacaju smeće. Nemojte se iznenaditi u budućnosti ako vam priđe inspektor i naplati vam kaznu.”

Najavio je i sve bolje uslove radnicima javnih komunalnih preduzeća:

“Naša je obaveza da im popravimo uslove za rad. Mi smo radnicima Rada podigli dohotke, isto mogu najaviti i za radnike Parka. Finaliziran je sporazum o realizaciji dva miliona KM budžetskih sredstava za nabavku nove opreme, potpuno novih vozila, opremićemo radnike bolje pogotovo za zimsku sezonu.”

Ministar Mandić rekao je da na deponiji Smiljevići postoji reciklažno dvorište gdje građani mogu odlagati prethodno sortirani otpad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad