Predrag Kojović, Miro Kovač i Safudin Čengić u Danu uživo

Vijesti 23. aug 201912:08 > 12:12
N1

U današnjem Danu uživo donosimo:

U kojoj je fazi demokratija u BiH, te može li doći do raspleta krize oko formiranja Savjeta ministara i na koji način, kakva je budućnost pred građanima ove zemlje – razgovaramo sa predsjednikom Naše stranke Predragom Kojovićem.

Je li najnoviji medijski istup predsjednika Odbora za spoljnu politiku Hrvatskog sabora Mire Kovača ponovno otvaranje pitanja trećeg entiteta u BiH i šta je poređenjem BiH i Belgije želio poručiti – provjeravamo u ovom izdanju Dana uživo na N1.

Kako zaustaviti masovni odliv radno sposobnog stanovništva iz BiH, šta trebaju uraditi političari, a šta privrednici – polemišemo sa predsjednikom Udruženja poslodavaca KS Safudinom Čengićem.

O istoj temi, ali iz drugog ugla govori mladi režiser, glumac i kantautor Mirza Dervišević. Mirza je nedavno objavio novi singl “Posljednji vozovi” u kome govori o aktuelnom problemu odlaska mladih sa područja Balkana. I sam je bio primoran da u potrazi za poslom napusti ovaj prostor. Danas živi i radi u Kataru. Biće naš gost u Danu uživo nakon 18 sati.

Rezimiramo i jubilarni 25. Sarajevo Film Festival. Uživo smo na crvenom tepihu.

Dan uživo od 16 do 18:30 sati. Vaš domaćin danas Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad