Stanje na putevima širom BiH

Vijesti 24. aug 201907:36 > 07:38
N1 BiH

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4 Jelah-Teslić u mjestu Kalošević, saobraća se usporeno, jednom trakom, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog odrona na regionalnom putu R-474 Jelah–Prnjavor u mjestu Piljužići na snazi je obustava saobraćaja.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a vidljivost zbog magle smanjena u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Izačić, Hum, Deleuša i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, navode iz BIHAMK-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad