MUP KS: Uspješno osiguran 25. SFF

Vijesti 24. aug 201911:35 > 11:38
N1

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, obaviještava javnost, da je 25.Sarajevo Film Festival protekao bez ijednog incidenta, na svim festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova.

Svaku noć je bilo angažovano oko 200 policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, a u isto vrijeme pristupilo se nesmetanom odvijanju svakodnevnih i redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

Ovom prilikom policijski komesar, želi se zahvaliti na saradnji organizatoru Sarajevo Film Festivala, koja je bila na visokom nivou prije i u toku samog održavanja SFF-a.

Također, želimo se zahvaliti svim građanima i posjetiteljima Kantona Sarajevo, a naročito građanima u užoj jezgri grada, koji su za vrijeme potpune obustave saobraćaja i održavanja SFF-a, dali svoj doprinos ovoj važnoj manifestaciji.

I na kraju, policijski komesar, pohvaljuje policijske službenike koji su učestvovali u realizaciji Operativnog plana Uprave policije, i svojim maksuimalnim zalaganjem ovu manifestaciju učinili sigurnom.

Napominjemo, koncert DJ „ Solomuna“, koji je održan sinoć ispred Vječne vatre, protekao bez ijednog incidenta, u prisustvu više od 10.000 posjetitelja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad