Aluminij: Ministar nije tražio uklanjanje hrvatskih simbola

Vijesti 17. apr 201520:04 > 20:08
Aluminij.ba

Aluminij d.d. Mostar demantirao je navode HDZ-a BiH da su iz prostorija tog poduzeća, na zahtjev federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije Reufa Bajrovića prilikom njegovog nedavnog posjeta, uklonjena sva obilježja hrvatskog naroda.

Kako je saopćeno iz Aluminija, članovi Uprave Aluminija primili su ministra Bajrovića u službenu posjetu istoga dana kada je, nakon sastanka u Aluminiju, posjetio i Upravu Elektroprivrede HZ HB, a dvorana za sastanke Aluminija, kao i cjelokupan vanjski i unutrašnji fabrički prostor kojim se kretao ministar, bili su i ostali u jednakomu stanju kao i svih godina dosad.  

“Ministar Bajrović od Aluminija niti u jednomu trenutku nije zatražio bilo kakove intervencije niti uklanjanje istaknutih obilježja. Dapače, zanimao se isključivo za rad i za budućnost poduzeća. Ne upuštamo se, pritom, u komentiranje napisa o postupcima gospode iz Elektroprivrede HZ HB, jer s njima nismo niti upoznati”, stoji dalje u saopćenju.  

“Želimo, stoga, vjerovati kako je sve navedeno iz današnjega saopćenja HDZ-a BiH plodom zabune, odnosno nenamjernoga propusta, makar kardinalnoga, od kojega će se Predsjedništvo te stranke javno i ograditi. Ostajemo, pak, nemalo začuđeni činjenicom da čelni ljudi HDZ-a BiH, prije ovako ozbiljnoga javnog istupa, nisu u Aluminiju zatražili pojašnjenje informacija koje su im servirane”, stoji na kraju saopćenja Uprave Aluminij d.d. Mostar.