Admir Katica, Fahrudin Solak i Berin Tuzlić u Danu uživo

Vijesti 26. aug 201913:18 > 13:24
N1

U današnjem izdanju emisije Dan uživo gledajte:

Još jedno ubistvo u Sarajevu uznemirilo je sinoć stanovnike ovog grada. Uhapšena su dva maloljetna lica. Više informacija u “Danu uživo” donosi ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica. Sa ministrom Katicom razgovaramo i o prvoj sarajevskoj Paradi ponosa i reakcijama koje ovaj događaj, planiran za početak septembra, izaziva u društvu.

Dvojica deminera su poginula, dok je jedan povrijeđen u nesreći koja se proteklog vikenda dogodila na području Kupresa. Na području općine Tešanj, koju je u petak naveče zahvatilo jako nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i obilnim kišnim padavinama, i dalje je na snazi stanje prirodne nesreće. Puno posla za pripadnike Federalne uprave Civilne zaštite čiji direktor, Fahrudin Solak je naš gost danas.

SIPA je krajem prošle sedmice dala zeleno svjetlo kada je riječ o provjeri Zorana Tegeltije, kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Nakon toga član Predsjedništva Milorad Dodik zatražio je, a predsjedavajući Željko Komšić zakazao, održavanje sjednice s ovom tačkom dnevnog reda. Iako je sjednica najavljena u utorak, predsjedavajući Komšić poručuje – bez ANP-a nema ni glasa Tegeltiji. O mogućim zapletima i raspletima sutrašnjeg zasjedanja sa banjalučkim novinarom i analitičarem Željkom Raljićem.

Sarajevski band Sunday Stories objavio je dvije godine nakon izlaska pjesme “Moon and Sky” i spot za istu. Po čemu je poseban, te kako je protekla ljetnja turneja ove grupe po zemljama regiona, otkriva nam pjevačica Nina Babić.

Bh. animator i muzičar Berin Tuzlić sprema se na put u Kinu gdje će biti dio žirija na najvećem kineskom festivalu animiranog filma, virtualne stvarnosti, gaming industrije, internetskih igara i hologramskih pozorišnih predstava u kojima se koriste animacije. Osim o tome, sa Berinom danas razgovaramo i o njegovom muzičkom projektu “Drumelody”.

Aida Hrnjić, predsjednica Udruženja ‘Colibri’, gošća je rubrike Pregled društvenih mreža. Razgovaraćemo i o nedavnim aktivnostima Udruženja koje predvodi, ali i početku nove školske godine i problemima sa kojim se roditelji djece sa poteškoćama u razvoju svakodnevno susreću.

I ovog ponedjeljka sa vama u “Danu uživo” Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad