"Herojski je spriječiti krivično djelo, a bolje je uvijek pozvati službeno lice"

Vijesti 26. aug 201917:07 > 17:09
N1

Još jedno ubistvo sinoć je uznemirilo građane Sarajeva. Uhapšena su dva maloljetnika, a ovome slučaj ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica govorio za N1.

“Kako je ranije kazao i policijski komesar, sinoć u 19:20 sati je došlo do tuče između više lica, o čemu je obaviješten tužilac. Policija je lišila slobode osobu koja je bila osumnjičena. Tokom sinoćnjeg događaja, nažalost jedna je osoba smrtno stradala, a jedna je povrijeđena. Ove slučajeve je teško prevenirati i u najrazvijenim zemljama imamo ovakve slučajeve”, rekao je Katica te istakao kako je o sinoćnjem događaju teže govoriti s obzirom da se radi o maloljetnim osobama, odnosno osobama koje su 2002. i 2003. godište. Naveo je i kako će po završetku postupka javnost saznati ostale detalje.

VEZANa VIJEST

Nije rijedak slučaj da se u policijskim izvještajima nađu maloljetnici.

“U prevenciji kriminaliteta veliku ulogu ima porodica, škole, centri za socijalni rad. Policija se suočava sa posljedicama što biva devijantno među tim maloljetnim osobama”, istakao je Katica.

U medijima piše kako je osoba koja je stradala sinoć pokušala da pritekne u pomoć pa izgubila život, a o tome koliko je opasno naći se u ovakvim situacijama, i treba li uvijek pritjecati u pomoć, Katica je kazao: “Dobro je svakako zvati policiju, velika je hrabrost upustiti se u neku vrstu sprečavanja nekog krivičnog djela. Bolje je uvijek obavijestiti policiju ili tražiti pomoć službenog lica kako bi se nešto uradilo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad