Šefik Džaferović, Marinko Čavara, Igor Crnadak i Božo Vrećo u Danu uživo

Vijesti 27. aug 201908:20 > 08:24
N1

"Dan uživo" i danas na N1 od 16 do 18 i 30 sati. Zvonko Komšić je s vama, te vas vodi kroz ove teme:

– Predsjedništvo BiH odlučuje – hoće li Zoran Tegeltija biti imenovan za mandatara za sastav Vijeća ministara; ulazimo li u još veću krizu, što je sa ANP-om, pitamo Šefika Džaferovića, člana kolektivnog vodstva države.

– HDZ poručuje: treba nam nova vlast za nastavak EU i NATO puta, a onda i izmjene Izbornog zakona. Potpredsjednik ove stranke i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara u našem je studiju danas.

– O čemu je razgovarao sa veleposlanicima Ivancovim, Wigemarkom, Kačom; postoje li realne šanse da netko drugi formira vlast; kakva su mu očekivanja od 14. bledskoog “Strateškog foruma” na koji dolazi i Matthew Palmer, sve su to pitanja za ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka.

– U BiH ne postoje uvjeti za makedonski ili crnogorski scenario, poručuje profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu Jasmin Ahić. S njim danas komentiramo aktualne teme.

– 24 godine nakon rata mine i dalje ugrožavaju sigurnost građana BiH. Od mina nakon rata smrtno stradalo više od 600 ljudi, među njima više od 50 deminera. Kako poboljšati situaciju na terenu; gost emisije Saša Obradović, direktor BHMAC-a.

– Glazbene minute danas uz princa sevdaha, Božu Vreću. Nedavno je dobio nagradu Story Hall of Fame, imao sjajan nastup u Varaždinu na Špancirfestu, a svoju haljinu sa otvaranja SFF-a prodao za 1.000 KM i donirao u humanitarne svrhe. Naš je gost na samom kraju emisije.

Aktualne vijesti, biznis i svjetske aktualnosti, servisne informacije samo su dio onoga što još čini “Dan uživo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad